ExoticFish.ro

Acvarii terarii si iazuri profesionale

Noutati

2020-01-23

Acvariul marin cu corali si anemone ExoticFish NEW!!

Coralii sunt de forme si tipuri diferite, originari din Oceanul Pacific

Bine ati venit

Exoticfish.ro este un site dedicat celor ce doresc sa ofere viata locului in care locuiesc sau locului in care isi petrec cea mai mare perioada de timp. Un acvariu frumos construit poate fi lucrul care indeplineste cel mai bine aceasta cerinta.

Kyron Design ofera sevicii de intretinere profesionala pentru acvarii de apa dulce, acvarii marine, terarii si iazuri. Cu o experienta de peste 10 ani, Kyron Design ofera acvariului tau un stil personal, in functie si de dorintele dumneavoastra. Scopul nostru este de a crea amenajari unice care sa fie in armonie cu spatiul ocupat si care sa va aduca nu doar decorarea casei sau biroului ci si relaxare vizuala precum si reducerea stresului din viata dumneavoastra. Creativitatea, simtul artistic si pasiunea pentru natura se reflecta in fiecare proiect al nostru. Kyron Design este o firma specializata in constructia acvariilor. Putem construi acvariul care sa corespunda perfect “viselor” dumneavoastra. Forma, dimensiunea si tipul de acvariu il hotariti dumneavoastra iar noi materializam aceste dorinte.

Opinia specialistului

Ce acvariu alegem? Apa dulce sau apa sarata?

YouTube

In general se pune intrebarea: Ce fel de acvariu vreau? Apa sarata sau dulce? Vom incerca o mica comparatie pentru a puncta cateva aspecte. Decizia, insa, va apartine.

Acvariul de apa dulce furnizeaza acel "verde linistitor" cu tonuri de culoare blande care indeplinesc poate cel mai fidel rolul de “psiholog tacut” al casei dumneavoastra. Cu aparatura mai simpla si in general mai ieftina si prin accesibilitatea achizitionarii de animale, acvariul de apa dulce este solutia comoda pentru personalizarea spatiului pe care vreti sa-l insufletiti. Acvariul de apa sarata necesita echipare complexa, dar frumusetea “exlpoziva” a mediului marin fac efortul deplin justificat.

Read more...

Caracteristicile biotopului dintr-un acvariu

YouTube

Biotopul acvariului cuprinde substratul si factorii de mediu (temperatura, lumina, gazele si sarurile minerale). Substratul este format din nisip, pietris si masa apei.

Volumul apei variaza in functie de capacitatea acvariului; aceasta depinde de necesitatile ecologice ale pestilor care il populeaza. De exemplu, una-doua perechi de scalari au nevoie de un acvariu cu o capacitate de 20-30 l de apa. Alti pesti – cum ar fi xifoforii, zebrele – pot fi crescuti intr-un acvariu economic, cu o capacitate de 10 l de apa. Temperatura apei variaza in functie de speciile de pesti. Speciile de pesti iubitoare de apa calda, temperatura apei trebuie sa fie de 18-20C.

Read more...

Inaugurare Expo Reef Aquarium Herastrau

Din luna iunie, chiar de Ziua Copilului, in parcul Herastrau, s-a deschis expozitia acvaristica Reef Aquarium, singura expozitie de pesti exotici din Bucuresti.

Alaturi de firma Reef, care de altfel a suportat in intregime costurile lucrarii, am avut onoarea si bucuria sa luam parte la acest proiect deosebit de indraznet. Intr-un timp record am reusit sa devenim o echipa si sa cream un important punct de atractie al parcului Herastrau si al orasului, un crampei din fluviile si lacurile planetei. Vizitatorii au ocazia sa descopere facscinanta lume acvatica in doua pavilioane distincte: unul cu acvarii de apa sarata unul cu acvarii de apa dulce.

Read more...

Terapia cu acvarii - beneficii nebanuite

YouTube

Terapia cu acvarii reprezinta folosirea unui acvariu cu pesti exotici, in vederea obtinerii unor potentiale beneficii in domeniul sanatatii, atat profilactic cat si curativ.

Contemplarea pestilor din acvariu, pare sa aiba un efect semnificativ in reducerea nivelurilor de stres si anxietate. Efectul prezentei unui acvariu la pacientii, care asteptau la terapie intensiva, a fost examinat in 2004 , printr-un studiu facut de Purdue. In timp ce , din punct de vedere statistic nu au fost gasite diferente semnificative ale tensiunii arteriale si a pulsului intre test si control, pacientii au inregistrat o reducere cu 12% a anxietatii inaintea tratamentului.

Read more...