ExoticFish.ro

Acvarii si terarii profesionale

Acvariul marin ExoticFish

Acvariul marin este o alegere excelenta pentru orice spatiu.

In general se pune intrebarea: Ce fel de acvariu vreau? Apa sarata sau dulce? Vom incerca o mica comparatie astfel: acvariul de apa dulce furnizeaza acel "verde linistitor" cu tonuri de culoare blande care indeplinesc poate cel mai fidel rolul de “psiholog tacut” al casei dumneavoastra. Cu aparatura mai simpla si in general mai ieftina si prin accesibilitatea achizitionarii de animale, acvariul de apa dulce este solutia comoda pentru personalizarea spatiului pe care vreti sa-l insufletiti. Acvariul de apa sarata, pe de alta parte, necesita echipare mai complexa si mai costisitoare, dar frumusetea “exlpoziva” a animalelor specifice mediului marin fac orice efort pe deplin justificat.

Ce va trebuie pentru un acvariu de apa sarata

Un acvariu marin de succes presupune in primul rand un proiect adecvat animalelor care il vor popula. Pentru aceasta este necesar un compromis intre dorintele dumneavoastra si nevoile specifice pestilor din acvariu. Documentarea preliminara sau apelarea la servicii de consultanta specializate sunt esentiale pentru constructia unui acvariu de succes.

Dupa ce v-ati construit un acvariu problema urmatoare devine mentinerea lui intr-o stare de sanatate optima. Succesul in acvaristica dupa experienta pe care o avem consta in gasirea unui echilibru perfect intre actiune si non-actiune. Pe de o parte operatiunile de intretinere trebuiesc efectuate constant si documentat, iar pe de alta parte, rabdarea este o virtute esentiala oricarui iubitor de acvarii. 90% dintre esecurile in acvaristica se datoresc hranirii inadecvate a organismelor din acvariu si doar 10% accidentelor. Hrana de calitate si dozata corect asigura un success minimal acvariului dumneavoastra. Accesul la aer curat constitue deasemenea o problema pentru multe acvarii.Un acvariu “aerisit” are mai multe sanse sa fie si sanatos.

(click pe poza pentru galeria foto)

Coralii sunt probabil cel mai important ingredient al unui acvariu marin. Frumusetea lor stralucitoare fascineaza si ofera privitorului bucuria culorilor tropicale. Cerintele acestor superbe vietuitoare sunt diferite in special in privinta luminii pe care o folosesc dar si a calitaii apei in care traiesc. Datorita acestei uriase variabilitati pot fi construite acvarii care sa corespunda unui nivel de experienta de la incepator pana la expert pastrand nealterata fascinatia lumii acvatice marine.

Intretinerea acvariului

Odata construit si decorat un acvariu necesita intretinere regulata. Aceasta se face cu scopul pastrarii la nivel optim al parametrilor fizici si biologici din acvariu in asa fel incat privitorul sa beneficieze de cea mai buna imagine posibila. Kyron Design asigura aceste servicii care presupun curatarea regulata a acvariului, pastrarea unui “peisaj” corespunzator estetic si mentinerea starii de sanatate a pestilor. De asemenea asiguram intretinerea echipamentelor din dotare precum si achizitionarea de consumabile necesare unei functionari optime a sistemului dumneavoastra.

Ce spun clientii ...

De cand avem noul acvariu marin biroul nostru arata cu totul altfel, ambianta este mult mai calda, iar noi suntem mai relaxati. Daca-l privesti macar 5 minute, deja ai evadat...
Mirela Bartea, client
Nici nu concep sala de conferinta fara cele 2 acvarii de pesti exotici. Nu stiu cum nu ne-a venit ideea mai repede. Multumim celor de la ExoticFish pentru designul deosebit
Matei Artene, client
Va multumesc, m-ati facut fericita... Acvariul este exact cum il doream, chiar mi-a depasit asteptarile. Mi s-a luminat sufrageria :)
Nadia Fratescu, client
Vai cum poa' s-arate! Nici nu ma mai duc acasa, 2 zile raman aici, in firma... Recomand ExoticFish tuturor, un plus pentru personal, lucreaza atent si foarte curat.
Ion Darie, client