ExoticFish.ro

Acvarii si terarii profesionale

Caracteristicile biotopului dintr-un acvariu

Specii diferite au nevoie de conditii diferite

Pentru speciile iubitoare de apa rece (de exemplu carasul auriu si bibanul-soare), temperatura apei poate fi mai scazuta: 14-17 °C. Lumina influenteaza atat cresterea si dezvoltarea plantelor cat si activitatea pestilor. Acvariul trebuie asezat in imediata apropiere a ferestrei; in lipsa luminii naturale, trebuie iluminat cu un bec. Pentru ca lumina sa ajunga la plante, peretii acvariului trebuie sa fie curati, iar apa clara, transparenta. Gazele si sarurile minerale sunt dizolvate in apa. Oxigenul si dioxidul de carbon provin in cea mai mare masura din procesele fiziologice (respiratie, hranire) ale organismelor din acvariu. O parte din gaze provin din schimburile cu atmosfera inconjuratoare, realizate prin spatiul ramas liber intre capacul si rama acvariului. Intr-un acvariu nu se pot asocia decat pesti cu aceleasi necesitati fata de cantitatea de oxigen. De exemplu, guppy si xifo sunt putin pretentiosi la cantitatea de oxigen din apa, in timp ce scalarii au nevoie de o cantitate mai mare de oxigen.

Componentele biocenozei dintr-un acvariu

Biocenoza din acvariu, asemenea celei din balti, cuprinde organisme microscopice (componenta microscopica) si macroscopice (componenta macroscopica). Organismele microscopice se dezvolta pe peretii acvariului, pe plantele superioare si in masa apei. Algele verzi formeaza colonii in forma de stele, lanturi, evantaie. In acvariu mai traiesc: bacterii, euglene, parameci, purici de apa. Hidrele pot ajunge in acvariu cu ocazia administrarii de hrana vie, recoltata din balti. Odata patrunse in acvariu, hidrele se inmultesc rapid, prin inmugurire, invadand peretii, substratul si plantele. Pentru a nu deveni daunatoare, hidrele trebuie inlaturate din acvariu. Pielita vie (bioderma) observata pe plantele de balta este prezenta si pe plantele din acvariu. Organismele macroscopice (vizibile cu ochiul liber) sunt reprezentate de plantele superioare, precum: ciuma-apelor, braditul, sarmulita, cu radacini fixate in substratul de nisip, lintita, cu radacini scurte si libere, plutind la suprafata apei. La adapostul vegetatiei isi duc viata numeroase animale: pesti, melci, larve de insecte etc. Acest lucru este explicabil caci, pe langa hrana si adapost, animalele gasesc oxigenul eliminat de plante in procesul lor de fotosinteza. Plantele, la randul lor, folosesc in acelasi proces dioxidul de carbon provenit prin respiratia animalelor. Dintre pestii de acvariu, unii de o frumusete rara, amintim Scalarul, Xifoforul, Bibanul Pitic si Soare, etc. Unele specii tropicale foarte rare si scumpe au nevoie de un biotop special, adecvat climatului cald, si de anumite plante care le asigura existenta fara probleme. Acvariul este un univers in sine, iar cei care au unul stiu ca te extrage din grijile cotidiene si te insereaza intr-o lume calma si frumoasa.

Sursa: Wikipedia

Ce spun clientii ...

De cand avem noul acvariu marin biroul nostru arata cu totul altfel, ambianta este mult mai calda, iar noi suntem mai relaxati. Daca-l privesti macar 5 minute, deja ai evadat...
Mirela Bartea, client
Nici nu concep sala de conferinta fara cele 2 acvarii de pesti exotici. Nu stiu cum nu ne-a venit ideea mai repede. Multumim celor de la ExoticFish pentru designul deosebit
Matei Artene, client
Va multumesc, m-ati facut fericita... Acvariul este exact cum il doream, chiar mi-a depasit asteptarile. Mi s-a luminat sufrageria :)
Nadia Fratescu, client
Vai cum poa' s-arate! Nici nu ma mai duc acasa, 2 zile raman aici, in firma... Recomand ExoticFish tuturor, un plus pentru personal, lucreaza atent si foarte curat.
Ion Darie, client