ExoticFish.ro

Acvarii si terarii profesionale

Terapia cu acvarii - beneficii nebanuite

Beneficii in domeniul sanatatii

In 1985, un studiu facut asupra pacientilor cu probleme dentare, pacienti care contemplau un acvariu si asupra carora s-a folosit hipnoza, atat amandoua metodele , cat si fiecare in parte, a aratat o crestere semnificativa a relaxarii, in comparatie cu un alt grup, care a contemplat un poster. Alte studii, demonstreaza reducerea anxietatii pacientilor , care urmeaza sa faca o operatia la dantura, dupa urmarirea pestilor dintr+un acvariu. Deasemenea, s-a demonstrate o reducere a tensiunii muscular si a pulsului, subiectilor in varsta, care au urmarit pestii dintr-un acvariu, in comparatie cu un grup care au urmarit material video, placebo si un material video cu un acvariu. Posesorii acvariilor sustin ca acestea au un efect calmant si aduc un sentiment de serenitate, in spatiul in care acesta exista.

image-blank

Alte beneficii in domeniul sanatatii.

Un studiu Purdue , din 2009, a examinat efectul asupra hranei inghitite in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer. Au fost supusi acestui studio 60 de pacienti din trei centre de sanatate diferite. In doua centre, pacientii au urmarit un acvariu, iar in cel de-al treilea au fost expusi urmaririi unor afise cu peisaje marine. Cei suspusi urmaririi unui acvariu, au inregistrat o crestere a consumului de hrana cu 17,2%. De asemenea si greutatea s-a modificat , avand nevoie de mult mai putine suplimente nutritionale decat inainte. In afara de beneficiile nutritionale, s-a observant si o scadere a comportamentului agresiv, din punct de vedere fizic intre acesti pacienti.

La“Mystic Aquarium” in Mystic, Connecticut exista un program destinat sa ajute copii cu probleme de invatare si de dezvoltare sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, de socializare. Programul foloseste sesiuni tip “atinge si invata”, cu nevertebrate acvatice, pentru a facilita relaxarea si dezvoltarea deprinderilor sociale. In Feng shui, apa miscatoare este considerate benefica in balansarea chi-ului si un acvariu bine intretinut si asezat in locatia potrivita, sporesc bogatia si norocul.

De ce un acvariu?

1. Un acvariu ajuta la reducerea stresului, a anxietatii. Miscarile , culorile si uneori sunetele produse de el, pot avea efect terapeutic, calmeaza, reduc stresul si anxietatea. 2. Un acvariu acasa sau la birou, reprezinta o piesa decorativa cu efect dublu : atat estetic, cat si terapeutic. 3. Indiferent de marime, un acvariu atrage intotdeauna interesul privitorului. 4. Acvariul poate fi un instrument de invatare. Oservandu-i pestii, plantele, nevertebratele si avand grija el, reprezinta o resursa valoroasa de invatare a responsabilitatii, de asemenea a unor notiuni de biologie si ecologie. Detinand un acvariu, te determina sa inveti despre mediul lor natural, despre nevoile lor, pradatori, ciclul vietii si asa mai departe. 5. Sa ai un acvariu, inseamna un mod minunat de a castiga aprecierea frumusetii, complexitatii si diversitatii naturii. 6. In final, acvariile castiga din ce in ce mai mult in popularitate, deoarece devin din ce in ce mai accesibile si in acelasi timp , simplu de intretinut. Noua tehnologie este constant introdusa pentru a adauga modalitati noi si mult mai bune, pentru a pastra acvariile frumoase si sanatoase.

Ce spun clientii ...

De cand avem noul acvariu marin biroul nostru arata cu totul altfel, ambianta este mult mai calda, iar noi suntem mai relaxati. Daca-l privesti macar 5 minute, deja ai evadat...
Mirela Bartea, client
Nici nu concep sala de conferinta fara cele 2 acvarii de pesti exotici. Nu stiu cum nu ne-a venit ideea mai repede. Multumim celor de la ExoticFish pentru designul deosebit
Matei Artene, client
Va multumesc, m-ati facut fericita... Acvariul este exact cum il doream, chiar mi-a depasit asteptarile. Mi s-a luminat sufrageria :)
Nadia Fratescu, client
Vai cum poa' s-arate! Nici nu ma mai duc acasa, 2 zile raman aici, in firma... Recomand ExoticFish tuturor, un plus pentru personal, lucreaza atent si foarte curat.
Ion Darie, client